Get Adobe Flash player

Kablosuz Anten Gücü Yükseltme

Kablosuz internetinize el işi DOPİNG

Kablosuz ağınız çekmiyor, onun yerine siz eziyet mi çekiyorsunuz? İşte bu sorunun kesin çözümü…

Eğer bir internet düşkünü iseniz boş zamanlarınızda koltuğunuza rahatça kurulmuşken veya belki bahçede dizüstü bilgisayarınızla rahat rahat internete girebilmekten güzel bir şey olamaz. Ama kimi zaman bu hayaller, bir kablosuz router alıp evinize kurduğunuzda suya düşer.

Telefon girişiniz evinizin öyle ters bir noktasındadır ki keyif çatmak istediğiniz nokta ile arasında bir yığın duvar vardır ve sinyal gücü zayıfladığından internete doğru dürüst bağlanamazsınız.

Bu durumlarda en kesin çözüm bir kablosuz tekrarlayıcı almak. Tabi 50$+KDV gibi bir parayı gözden çıkarırsanız. Eğer böyle bir harcama yapmaya değmeyeceğini düşünüyorsanız ve ilkokuldaki elişi derslerini hâlâ özlüyorsanız size ufak bir önerimiz olacak. freeantennas.com adresindeki kablosuz ağ güçlendirici hem ucuz, hem de eğlenceli!

Kendi yükseltici anteninizi kendiniz de yapabilirsiniz. Bu origami anteni yapmak için önce aşağıdaki linkte yer alan PDF dosyasını bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor. İndirmek için tıklayın.

Şimdi bir A-4 kâğıt, alüminyum folyo, yapıştırıcı ve makasa ihtiyacınız var..
Lütfen aşağıdaki adımları takip edin…
Wriless (kablosuz) anten

Wriless (kablosuz) anten

İlk önce malzemelerinizi hazırlamakla başlayalım. Yansıtıcımızın planını buradan indirerek basabilirsiniz. Makas yerine maket bıçağı kullanırsanız işiniz kolaylaşır. Masanızı kesmemek için bir karton veya birkaç kat eski gazete kullanabilirsiniz.

Wriless (Kablosuz) anten

Wriless (Kablosuz) anten

İlk önce anten planının olduğu PDF’yi indirip yazıcınızda yazdırın. Antenin boyutlarını baskı kâğıdını ölçeklendirerek modeminize uygun hale getirebilirsiniz. Önemli olan küçük karenin oranlarını koruması. Eğer isterseniz antenin iç kısmına istediğiniz bir resmi veya motifi yapıştırabilirsiniz.

Wriless (Kablosuz) anten

Wriless (Kablosuz) anten

Çıktı aldıktan sonra parabol yansıtıcınızın parçalarını kâğıttan kesin. Maket bıçakları işinizi kolaylaştırabilir.

Kablosuz (Wriless) anten

Kablosuz (Wriless) anten

Kestiğiniz anten parçasına eş bir alüminyum folyo keserek bunu dikdörtgen parçanın üzerine yapıştırın.

Kablosuz (Wriless) anten

Kablosuz (Wriless) anten

Parçaların üzerindeki “-” ve “+” işaretlerini de maket bıçağınızla kesin ve yuvarlak kenarlı parçayı bükerek üzerindeki çıkıntıları dikdörtgen parçanın üzerindeki kesiklerden geçirin.

Kablosuz (Wriless) anten

Kablosuz (Wriless) anten

Yansıtıcının folyolu kısmı dışa bakmalı.

Kablosuz (Wriless) anten

Kablosuz (Wriless) anten

Bütün çıkıntıları deliklerden geçirin.

Kablosuz (Wriless) anten

Kablosuz (Wriless) anten

Share

3 Responses to “Kablosuz Anten Gücü Yükseltme”

  • volkan dede:

    böyle kolay bir anten sunduğunuz için hepinize teşekkürler ama bi sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim ben kablosuz agı bir üst sokaktan alacağım ve ortalama 100 metre diyebiliriz bu anten bizim işimizi görürümü veya kaç Db lik bir enten yapmış oluruz lütfen yardımcı olun teşekkür ederim

  • Uzaktan kablosuz ağ kullanmak için birden çok şeye dikkat edilmesi gerekir. Öncelikle arada sinyali engelleyecek bir engel veya sinyali bozacak frekanslar yayan yayınlar olmamalı. Bunun yanında sinyali veren cihazın gücü, sinyali alacak cihazın gücü de önemli. Bu temel şartlar sağlandıktan sonra sinyali biraz daha güçlendirmek için sayfadaki düzenek size biraz daha yardimci olacaktir. Ama asla tek başına yeterli değildir.

  • peki bı işlemi 2 kat karton veya 2 kat alüminyum folyo kullansak bize bir katkısı olurmu acaba
    ilğilendiğiniz için teşekkür ederim kolaylıklar dilerim.

Leave a Reply

Sayfa İçinde Ara
Son Yorumlar
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930