Get Adobe Flash player

MySQL

MyISAM tablolarını INNODB’ye topluca çevirmek

ezSQL PHP scriptlerinizde veritabanınızı (MySQL / Oracle8/9 / interBase / FireBird / PostreSQL / MS-SQL / SQLite / SQLite c++) kullanmanızı hızlandıran ve kolaylaştıran bir PHP sınıfı. Oldukça da güçlü bir sınıf olup, WordPress’in veritabanı alt yapısını da oluşturuyor. Sınıfın genel özellikleri şunlar;

•Scriptinizin başında include ettiğiniz tek bir dosyadan oluşur. Ardından standart PHP veritabanı fonksiyonları erine daha kısa ve anlaşılır ezSQL fonksiyonlarını kullanabilirsiniz.
•ezSQL otomatik olarak sorguları önbelleğe alır ve kolayca kullanabilmenize izin verir ayrıca da sunucuya ekstra yük bindirmez.
•SQL sorgunuzu kontrol etmek (debug) etmeniz için harika fonksiyonlar sunar.
•ezSQL fonksiyonlarının birçoğu Object (Nesne), Associative Arrays (Bağımlı Diziler) veya Numerical Arrays (Sayısal Diziler) şeklinde sonuç döndürebilirler.
•Kod geliştirme sürenizi ve kod satır sayınızı oldukça düşürür, kodlarınızı hızlandırır, veritabanı sorgularınızı optimize etmenizi ve hata kontrolünüzü kolaylaştırır.
•ezSQL küçük bir sınıftır ve web sitenize yük bindirmez.

Devamını okuyun »

Share

Bigdump Veritabanı Yükleme Scripti

Bigdump betiği büyük çaplı veritabanı yedeklerinizi yeniden veritabanına yüklemenize yardım eder. Normal bir yükleme işleminde (büyük bir dosyadan bahsediyorum) veritabanında yüzlerce sorguyu çalıştırmak zaman alacağı için “time limit exceeded” şeklinde bir hata alırsınız ve işleminiz yarıda kalır. Bahsettiğim tek bir php dosyasından oluşan betik sayesinde ise belirli bir satır sayısı belirliyorsunuz ve her defasında kaldığı yerden devam ederek belirttiğiniz kadar satırı veritabanında çalıştırıyor. Bu işlemi yaparken sayfayı otomatik olarak tekrar tekrar yüklüyor. Tabi sayfanın sürekli tekrar yüklenmesi bir süre sonra”permission denied” hatası almanıza sebep olur. Ama buna da çözüm getirilmiş ve betiğe dahil edilen bir ayarla her işlemden sonra sunucuyu dinlendirmek için ne kadar bekleyeceğini belirtme fırsatı verilmiş.
Devamını okuyun »

Share

php ile veritabanı yedeğini almak

Php ile veri tabanı yedeğinizi alabilirsiniz. Hatta bu işi cronjob ile otomatikleştirebilirsiniz. İşte gerekli olan php kodu.

Devamını okuyun »

Share

Linux’de Mysql Root Şifresi Oluşturma

MYSQL Root Şifresi Oluşturma

sisteminizi kurdunuz. mysql giris yapiyorsunuz ama size sifre filan sormuyor. Bu buyuk bir guvenlik acigidir. Bunun için mysql bir sifre koymaliyiz (genede siz bilirsiniz) Devamını okuyun »

Share

Ref Saldırını Baştan Engellemek

Emekler vererek bir site/blog açtınız ve çok güzel bir şekilde trafik ve arama motorlarının teveccühünü de kazandınız. Google aramalarında da önlerdesiniz hatta 1 numarasınız. Birden bir de öğreniyorsunuz ki websitelerine ref denen saldırılar ile sitenizi arama motorunun çöplüğüne (sandbox) götürüyor. Devamını okuyun »
Share

Ücretsiz Database Hosting Hizmeti

Eğer şu andaki hosting firmanız size database opsiyonlarını ücretsiz sunamıyorsa veya biraz MYSQL üzerinde alıştırmalar yaparak veritabanı ile programlamayı öğrenmek istiyorsanız artık yanlız değilsiniz.

Bedava database host ... devam

Share

MySQL Türkçe Sorunu

Php ile MySQL sorgularınızda Türkçe karakterlerinizde sorun yaşıyorsanız, sorgu yaptığınız satırdan önce aşağıdaki kodu çalıştırmanız yeterli.

mysql_query(“SET NAMES ‘latin5′”);
mysql_query(&# ... devam

Share
Sayfa İçinde Ara
Son Yorumlar
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930