Get Adobe Flash player

Google’dan İşletim Sistemi

Google’dan İşletim Sistemi Atağı

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Bilişim dünyasının önde gelen firmalarından Google, netbooklar için işletim sistemi ürettiğini açıkladı. Yeni ürünün gelecek yıl piyasaya sunulması hedefleniyor. Google’ın resmi sitesinden duyurduğu habere göre, “Google Chrome OS” adı verilen işletim sistemi “sabit bellekte çok az yer kaplayacak ve çok hızlı olacak.

” Google ürün geliştirme başkan yardımcısı Sundar Pichai ile Mühendislik Müdürü Linus Upson’ın imzasını taşıyan açıklamada, “Google Chrome OS hız, sadelik ve güvenlik gibi unsurlara dayalı olacak” denildi. Hedefin internet kullanımını kolaylaştıran bir işletim sistemi olduğu ve sistemin çok hızlı açıldığı belirtildi.

Gmail “terfi etti”

Bu arada Google’ın bazı ücretsiz hizmetleri de “terfi etti”. Aralarında popüler e-posta hizmeti Gmail’in de Google Calendar, Google Docs ve Google Talk hizmetlerinden “beta” ibaresi kaldırılarak normal sürüme geçildi.

2008’de tarayıcı geliştirmişti

Google, 2008 yılında da “Google Chrome” adı verilen ve Windows kullanıcılarının yararlanabileceği yeni tarayıcısının Beta versiyonunu hazırlamıştı. Google yetkilileri, Chrome ile webde yeniliği teşvik etmek amacını taşıdıklarını, bu konuda daha geniş bir tartışma açmayı hedeflediklerini söylemişlerdi.

Google yöneticileri, “İhtiyacımız olan sadece bir tarayıcı değil, aynı zamanda web sayfaları ve uygulamalar için de modern bir platform. Yapmaya çalıştığımız da bu” ifadesini kullanmışlardı.

“Google Chrome” daha iyi bir hız ve yanıt verme kapasitesiyle ve “dolandırıcı sitelere” karşı da daha güçlü bir güvenlikle hizmet vermeyi öncelikleri arasında görüyor.

Share

Leave a Reply

Sayfa İçinde Ara
Son Yorumlar
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930