Get Adobe Flash player

CloudFlare; Nedir, Nasıl Kullanılır

Web sayfanızı farklı lokasyonlarda bulunan sunucularda yedekleyerek, sayfanıza ulaşmaya çalışan her ziyaretçiye, en yakın sunucudan hizmet vermesini sağlayan, ücretsiz (ücretli ek hizmetler de veren) bir servistir. Sayfanıza erişen her ziyaretçi, en yakındaki sunucudan hizmet aldığından, sayfanıza  daha hızlı  erişmektedir. CloudFlare; hizmetinin, sayfa hızını %30 arttırdığını, bant kullanımını da %60 azalttığını tespit etmiş.

Sayfalarınızı DDOS, SPAM, SQL INJECTION gibi saldırılara karşı koruduğu gibi, sayfanız birden fazla sunucuda yedeklendiği için, hosting sunucunuz geçici olarak hizmet veremese bile sayfanız çalışmaya devam edecektir.

Gelelim servisin kullanımına. Servise kayıt olmak çok kolay. http://tr.cloudflare.com adresinden henüz çok yeterli olmasa da Türkçe olarak, sisteme kayıt yapabilirsiniz. Sayfa kayıt sonucunda sizi yönlendirerek hangi domainlerinizi bulut teknolojisine taşımak istediğinizi soruyor. Sonra domainleriniz için size kullanmanız gereken DNS’leri veriyor. Domain hizmeti aldığınız servise bu sunucuları girerek hizmeti başlatabilirsiniz. Ama unutmadan, performansı tam olarak görebilmek için 24-48 saat arası beklemelisiniz ki, tüm CloudFlare sunucuları sayfanızı cache belleğine kaydedebilsin. Domaininizde online hizmet vermesi gereken e-posta, ftp ve benzeri servisleri otomatik olarak tanıyıp, bulut dışında tutarak, sizi ayar zahmetinden kurtarması yanında, manuel olarak istediğiniz subdomainleri de tek tıklama ile bulut dışına alabilirsiniz.

Servisin hizmetleri bununla da sınırlı değil. Uygulama panelinden, sayfanız ile ilgili çeşitli performans, uptime vs istatistiksel bilgileri toplayabileceğiniz veya ziyaretçilerinize çeşitli hizmetler verebileceğiniz farklı uygulamaları da tek tıklama ile kurabilirsiniz.

Share

Leave a Reply

Sayfa İçinde Ara
Son Yorumlar
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930