Webmaster
Sayfanız frame içinde gösterilemesin
Bir web dizini içinde index.html dosyası (veya başka bir dizin dosyası) yoksa, bu web sitesinde bir dizine tarayıcı ile girildiğinde, o dizindeki dosyalar listelenir.
Bunu engellemek için genelde apache konfigurasyon dosyasından ayar yapılır. Alternatif olarak, htaccess dosyası kullanılarak da dizin listesi engellenebilir ya da engelleme kaldırılabilir.
Devamını okuyun »
WordPress Revizyon Kayıtlarını Temizlemek
WordPress’te içerik yazarken dikkat ederseniz, yazım esnasında yazılarınızı yedeklediğini (revizyon saklama) görürsünüz. Bu yedekleme daima ayrı bir kayıt olarak yapılır ve veri tabanını inanılmaz bir şekilde şişirir. Güvenlik için iyi olan bu işlem eski bloglarda amacını aşabilir. Sayfanızın yavaşlaması veya yer sıkıntısı gibi sorunlara yol açabilir. Bunun için revizyon işlemlerini aşağıdaki gibi sınırlayabilirsiniz. Devamını okuyun »
WordPress kurulu sayfalarda şifreli altdizin hatası
WordPress kurulu bir sayfanın alt klasörlerinde şifreli alt dizin oluşturmak istediğinizde; Apache web sunucusu, WordPress altındaki .htaccess dosyasını öncelikli olarak uygulamaya aldığı için şifre kontrolü çalışmamaktadır. Benim başıma geldiğinde, hosting servisinin bir sorunu zannetmiştim. Böyle bir sorun ile karşılaştıysanız ufak bir ayarlama ile bu sorunu çözebilirsiniz.
WordPress ana dizini altındaki normal bir .htaccess dosyası aşağıdaki şekildedir.
# BEGIN WordPress <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> # END WordPress
Sizin .htaccess dosyanız biraz değişik olabilir, ama sorun değil. Soruna yol açan bu kodu aşağıdaki şekilde bir ekleme ile şifreli sayfalarda sorun açmayacak bir koda çevireceğiz.
Devamını okuyun »
PHP ile Türkiye’ye göre zaman ayarı
Hepinizin başına gelmiştir; farklı sunucularda çalıştırdığınız PHP kodları zamanı farklı göstermiştir. Bu sorunun çözümü için, çok pratik 2 satır ile kodlarınızın başında ayar yaparsanız, her sunucuda Türkiye saatini al ... devam
PHP session işlemlerinde ekstra güvenlik
Php ile kodlama yaparken, güvenlik için sessionlara belli bir yere kadar güvenebiliriz. Session işlemlerinde daha fazla güvenliğe ihtiyacımız olduğu durumlarda ekstra güvenlik önlemleri almamız gerekebilir. Çünkü Apache sunucu; aynı ... devam
Session belli bir süre geçerli olsun
Session belli bir süre geçerli olsun, böylece daha güvenli olsun isterseniz aşağıdaki kod, bu işin nasıl yapılacağı ile ilgili size fikir verebilir.
<?php session_start(); ... devam
CloudFlare; Nedir, Nasıl Kullanılır
Web sayfanızı farklı lokasyonlarda bulunan sunucularda yedekleyerek, sayfanıza ulaşmaya çalışan her ziyaretçiye, en yakın sunucudan hizmet vermesini sağlayan, ücretsiz (ücretli ek hizmetler de veren) bir servistir. Sayfanıza erişen her ziyaretçi, en yakındaki sunucudan hizmet aldığından, sayfanıza daha hızlı erişmektedir. CloudFlare; hizmetinin, sayfa hızını %30 arttırdığını, bant kullanımını da %60 azalttığını tespit etmiş.
Devamını okuyun »
Regular Expressions – Düzenli İfadeler (regex)
Regular Expressions – Düzenli İfadeler
Regex Nedir ?
Regex (ya da Regexp), İngilizce Regular Expressions (Düzenli İfadeler) teriminin kısaltılmış halidir.
Çok kısaca özetlersek: Düzenli ifadeler, bir metnin belli bir formatta olup olmadığını kontrol etmek ve eğer gerekliyse belirli yerlerini ayıklamak için kullanılan desenlerdir.
Regex bir programlama dili değildir. Birçok programlama dili ve platform Regex eşleştirme ve ayıklama desteği sağlasa da programlamayla doğrudan alakalı birşey değildir.
Devamını okuyun »
Php include Türkçe karakter problemi
utf kullanmadığum bir sayfam var
<meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=windows-1254″>
<meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=iso-8859-9″>
kullanıyorum. Başka bir php dosyasını include ettiğimde o dosya içinde olan fonksiyonlardan dönen Türkçe karakterli mesajlar bozuluyor. Devamını okuyun »