Get Adobe Flash player

Aile

Ankara’da Aile Hekimliği Uygulaması Başladı

Aile hekimliği uygulaması Ankara’da başladı!!
Her aileye aile hekimi. Aile hekiminiz kim? Aile hekiminizi öğrenin !!! Aile hekimi sorgulama panelini haber içeriğinde görebilirsiniz. Yıl sonuna kadar Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak aile hekimliği uygulaması bugünden itibaren başkentte başladı. İl genelinde toplam bin 247 aile hekim…inin görev yapacağı Ankara’da her 3 bin 500 kişiye bir aile hekimi düşüyor.
Uygulama kapsamında, aile hekimine gitmeden hastaneden hizmet alabilecek olan vatandaş, hekim seçme hakkı uyarınca, hekimini il içinde ve 3 aydan erken olmamak koşuluyla sınırsız değiştirebilecek. Vatandaş, aile hekimliği hizmeti karşılığında katılım payı dahil hiçbir ücret ödemeyecek.
Ankara Vali Yardımcısı Celal Dinçer ile İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, Aile Hekimliğinin uygulandığı Gölbaşı Ertuğrul Gazi Aile Sağlık Merkezi’nde bulundu.
Daha önce Aile hekimliği hizmeti verilen bir yerden göreve gelen ve mülki amiri olarak uygulamayı sahada gören Vali Yardımcısı Dinçer, Aile Hekimliği’nin Türk Sağlık tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ve yıl sonuna kadar tüm illerde yaygınlaşacağını söyledi.AİLE HEKİMİNİZ KİM ? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN
Share

Sinema