Get Adobe Flash player

En iyi 10 Php Sınıfı!

Merhaba arkadaşlar. Hazır sınıfların nasıl yazıldığını, kullanıldığı gibi derslerin son bulmasıyla beraber sizler için en iyi son Php sınıfını yayımlayacağım. Biraz araştırma yaptım ve gerçekten de “harika” sınıflara ulaştım. Sadece mysql gibi yerleşik kodlar ile alakalı değiller; multimedya üzerine sınıf da var!

Bu sınıfların pek çoğu kullandığımız profesyonel scriptlerin içerisine dahil edilmiş durumda. Her zaman söylediğim gibi eğer sizde güzel bir script yapmak istiyorsanız diğer kaynaklara göz atmalısınız. Şimdilik bunu sizin yerinize yaptım ve internette birçok övgü alan en iyi sınıflar arasından “en en iyilerini” seçtim!

Konumuzu uzatmadan listemizi yayımlayalım;

En iyi Veritabanı Sınıfı: ezSQL

ezSQL oldukça başarılı ve güçlü bir sınıf. WordPress sistemleride ezSQL üzerine kurulu. Mysql dumping yani hızlandırıcıları ile oldukça yüksek bir performans elde edebilirsiniz. Kullanımı bildiğimiz sınıflar gibi. Normal kodlara göre de çok çok az! Eğer ki veritabanı ile işiniz varsa ezSQL bu işin piri!

En iyi E-Mail Sınıfı: SMTP E-mail Sending

SES oldukça hızlı ve performanslı bir e-mail yollama sistemi. Sistemi diyorum çünkü sınıfın ötesine geçmeyi başarmış. Birkaç kod ile serverınıza yüklediğiniz mail trafiğini yok edebilirsiniz. Abartmıyorum çünkü veri yollarını oldukça iyi kullanıyor. Trafik konusunda sıkıntı çekmeyeceğiniz kesin!

En iyi Resim düzenleme Sınıfı: PHP Thumbnailer v3.0

Yine WordPress, Joomla gibi büyük scriptlerin kullandığı çok süper bir sınıf daha. PT ile resimlerinizi mükemmel bir biçimde, Ajax tabanlı işleyebilirsiniz. Küçültme, büyütme, kırpma gibi editörlerin işlerini dinamik olarak yapmak için bu sınıftan daha iyisi şu anda yok. Resimler ile uğraşan herkese öneririm!

En iyi Tema düzenli script Sınıfı: Smarty

Eğer ki tema sistemine dayanan bir düzen kuruyorsanız Smarty sınıfını kesinlikle ama kesinlikle kullanmalısınız. Birçok süper scriptin kullandığı Smarty sayesinde sizde profesyonel bir nesnel tabanlı tema düzeni kurabilir, kodlarınızı çok daha anlaşılır hale getirebilirsiniz!

En iyi Dosya yükleme Sınıfı: Ajax File Uploader

Ajax dediğine aldanmayın! Ajax ın muhteşem gücünü arkasına alarak yazılmış olan bu sınıf sayesinde kullanıcılarınıza harika, hızlı, düzenli bir upload imkanı verebilirsiniz. Rapidshare nin dahi bu sistemi kullandığı söyleniyor ( emin değilim ). Yalnız gerçektende harika bir sınıf. Dosya sistemleri ile uğraşan herkese öneriyorum!

En iyi Arşiv ( Zip ) Sınıfı: Online Zip Modifier

Eğer ki Arşivler ile alakalı bir düzeniniz varsa bu sınıf sizin için biçilmiş kaftan. Online ve Php nin gücüyle server üzerinde zip ve dosya sistemi bağlantılı birçok işlemi aynı anda yapabilirsiniz. Performansı da çok yüksek. Şubat ayı zip sınıfları ödülünü almış durumda. Deneyin derim!

En iyi performans arttırıcı Sınıf: Speed Diagnostic

Şimdiye kadar gördüğüm en yararlı sınıflardan biri. Php deki yazdığınız kodların performansını yükseltme amacıyla server tarafından işlemleri çekiyor ve derliyor. Yüksek trafik gerektiren kodların bile derleyebilen bu sınıf sayesinde kodlarınızın performansını arttırabilirsiniz. Harika bir sınıf!

En iyi önbellek sınıfı: FastCache

FastCache ile gerekli düzeninizin hepsini cache edebilirsiniz. Hemde trafikte olan veriler bile memcache edelerek tekrar hatırlanabilir hale getiriliyor. Birkaç yazımda belirttiğim gibi profesyonel scriptlerde cache çok önemlidir. Eğer ki trafiğinizi azaltmak istiyorsanız kesinlikle deneyin!

En iyi Ses kurcalama sınıfı: AudioFile

Kurcalama dedim çünkü birçok işlemi görsel hale getirerek gerçekleştirebiliyor. Tüm popüler ses formatlarını destekleyerek yapılacek bütün işlemleri hızlıca gerçekleştiriyor. Eğer ki bu tür birşey gerekirse kesinlikle deneyin!

En iyi Ajax – Php birleştirme Sınıfı: NAJAX

Arkadaşlar sizlere en mükemmel sınıfı tanıtıyorum. Bu sınıf sayesinde Javascript kodlarını Php kodları içerisine gömebilir ve çalıştırabilirsiniz. Yürütme işlemlerinde hiçbir problem çekmeden kolayca performans kazanabilirsiniz. Ağustos ayında birincilik kazanarak tüm profesyonel sınıfları geride bırakmış ayrıca. Kesinlikle ama kesinlikle öneriyorum!

Arkadaşlar şimdilik sizler için bu sınıfları “gerekli” gördüm. Umarım herkese faydalı olur…

Herkese iyi günler, iyi çalışmalar…

Share

One Response to “En iyi 10 Php Sınıfı!”

  • Ömer:

    Derleme için teşekkürler, Konu başlıklarına link eklesen güzel olurmuş. Bir çoğunu biliyorum da Speed Diagnostic nedir onu merak ettim google da araştırdım bulamadım. Linkini ekler misin?.

Leave a Reply

Sayfa İçinde Ara
Son Yorumlar
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031