Get Adobe Flash player

Mobil İmza Nedir ?

Kısa süre sonra mobil imza hayatımızda önemli bir yer edinecek gibi.Şimdiden altyapı çalışmalarını tamamlayan gsm operatörleri mevcut.Hatta uygulama, mobil imzaları kullanılarak bakanlar tarafından 6 ocak tarihinde hizmete sunuldu.Peki nedir mobil imza? Aslında kısaca, sim kartınızla iliştirilmiş bir eletronik kimlik diyebiliriz. strong>Mobil İmzanın Özellikleri Nelerdir?

–Sim kartınız sayesinde şifreyi oluşturup ıslak imza gerektiren her işlemi hızlı ve güvenli şekilde yapabilirsiniz.

–Başka birisinin sizin şifrenizi çalıp işlem yapması neredeyse imaknsız.

–Zamandan tasarruf edileceği gibi, bir çok israfın da önüne geçilecek(kağıt kullanılmaması gibi) Mobil İmza Nerelerde Kullanılır?

–Anlaşmalı bankaların internet şubesinden bireysel nakit krediye başvurabilir ve şubeye gitmeye gerek kalmadan kredi işleminizi sonuçlandırabilirsiniz.

–E-belediye ve e-devlet uygulamalarında TurkcellMobilİmza’nızı kullanabilirsiniz.

–TurkcellMobilİmza ile her türlü elektronik işlemde kimliğinizi farklı şifreler kullanmadan, tek bir şifre ile kanıtlayabilirsiniz:

–İnternet/wap bankacılığında ve diğer internet işlemlerinizde kendinizi tek bir şifre ile tanıtabilir,

–Yanınızda banka kartınız olmasa bile TurkcellMobilİmza’nızla, anlaşmalı banka ATM’lerinden nakit çekebilirsiniz. Mobil İmza Nasıl Alınır? Gsm operatör servisi merkezlerine gidip Tc kimlik numarası ve kullanmak istediginiz cep telefonu numaralarınızı ibraz ederek size verilen şifreyi (pini) 3 yıl boyunca kullanabileceksiniz.

Share

Leave a Reply

Sayfa İçinde Ara
Son Yorumlar
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930